måndag 21 oktober 2013

Våra briser gör oss till människor

Idag har det varit en gästföreläsare på universitetet för att föreläsa för oss blivande lärare men också flera andra klasser om rasism i relation till sport. Vilket skulle kunna vara en superbra föreläsning, om bara inte föreläsaren varit ett könsmögel till människa.

Denna föreläsare pekade ut en i klassen och frågade honom vad han väger (bara det är oförskämt om ni frågar mig) och när killen då svarade vad han vägde sa föreläsaren "OJ, då måste du börja träna. Du äter säkert mycket godis. Sen sköljer du väl ner det med öl, visst är det så?"  

Efter detta första odrägliga påhopp fortsatte hans förolämpande kommentarer att komma titt som tätt. En kille fick höra att han borde klippa sig. Föreläsaren sa också att vi alla studenter är oseriösa och oförberedda. Alltså, att han bara har mage att påstå sådana saker?! Vad är det för människa? han gjorde inte ett gott första intryck.

Imorgon är det jag som driver detta vidare och försöker se till att han inte får vara här mer och föreläsa. För sådana människor klarar vi oss bättre utan. 

3 kommentarer:

  1. Låter som en föreläsare vars filosofi är att få er att reagera genom att provocera.. Kanske var det just denna reaktion han ville ha fram? Men det låter ju varken trevligt eller pedagogiskt, så jag menar inte att det var rätt. Menar bara att det antagligen var hans syfte, annars hade han nog inte varit fullt så plump & klumpig, eller vad tror du? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man kan ju undra hur han tänkte. Jag har varit inne på lite samma spår som du, att han gjorde så för att få oss att reagera. Men saken är den att han faktiskt gick runt och minglade med oss innan föreläsningen började och då gjorde han lika dant. Kommenterad andras utseende. Det verkade vara något som han själv tyckte var helt okej att göra. Hans specialitet var att ha elaka kommentarer om våra kläder och om några personers hårfärg och frisyr. Så jag vet inte om det var ett retoriskt knep eller bara en del av hans personlighet. I vilket fall kommer han inte att föreläsa här mer nu för det var många som tog väldigt illa vid sig.

      Radera
    2. Ja man kan ju undra hur han tänkte. Jag har varit inne på lite samma spår som du, att han gjorde så för att få oss att reagera. Men saken är den att han faktiskt gick runt och minglade med oss innan föreläsningen började och då gjorde han lika dant. Kommenterad andras utseende. Det verkade vara något som han själv tyckte var helt okej att göra. Hans specialitet var att ha elaka kommentarer om våra kläder och om några personers hårfärg och frisyr. Så jag vet inte om det var ett retoriskt knep eller bara en del av hans personlighet. I vilket fall kommer han inte att föreläsa här mer nu för det var många som tog väldigt illa vid sig.

      Radera